BISON 11 000 – en stark nyhet

Bison 11 000 är en av årets nyheter från Kranman; lika lättkörd som de mindre Bisonmaskinerna, men med ett chassi av höghållsfast stål som gör Bison 11 000 unik i sin klass.

PRESSMEDDELANDE APRIL 2019

Nyutvecklingen gör att maskinen blir både vridstyvare och starkare, utan att tillföra onödig vikt. Det möjliggör samtidigt montage av segmentets längsta och kraftigaste kran, Kranman M56 med en räckvidd på hela 5,6 meter. Bison 11 000 har hydrostatdrivning, vilket innebär en steglös körpedal som reglerar farten. Släpper man pedalen, stannar maskinen och står still tills man trycker på pedalen igen. M.a.o. kan du sitta baklänges och köra maskinen på ett arbetsvarv, släppa körpedalen, lasta på stocken och enkelt dra iväg igen.

Allt detta utan att behöva släppa ner maskinen på tomgång, lägga i och ur växeln eller dra handbromsen. Bison 11 000 upplevs som mycket smidig, tack vare midjans väl genomtänkta placering nästan mitt emellan fram och bakhjulen. Det innebär att vagnen på maskinen genar minimalt vid fullt styrutslag. Dieselmotorn i maskinen är en välbeprövad Kubota 902D som driver två hydrostatpumpar och en kugghjulspump.

Bakdel respektive framdel har egna hydraulmotorer vilket innebär minimalt med rörliga delar. Styrningen av hydrostaten är mekanisk med servohydraulik som bidrar till en mycket driftsäker maskin.

MER INFO

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer