SkogsElmia startar med en smäll

(bokstavligt talat)

Torsdagen den 6 juni startar Nordens största skogsmässa. Temat är framtidens skogsägande. Det är över 300 utställare på plats från 21 länder. Det blir svettiga tävlingar, prestigefyllda prisutdelningar och flera av utställarna presenterar nyheter.

Vi inleder 6 juni klockan cirka 8:45 med att Landshövding Helena Jonsson invigningstalar och Smålands Karoliner skjuter salut med kanon.

SkogsElmia delar ut priset Innovation award till några aktörer som gjort stor skillnad för utvecklingen inom skogsbranschen. Prisutdelningen sker den 6 juni klockan 13.00 i Event tent.

I övrigt är det en fullspäckad mässa. Utställarna visar upp det bästa och senaste i sina montrar. Experterna delar med sig av sin kunskap i miniseminarier. Det kommer att bullra bland såg- och flismaskiner. Fräsa kring motorsågar. Skogsmaskiner demonstreras ute bland träden och inomhus på simulatorer. Drönare och mobiltelefoner visar exempel på vad tekniken kan erbjuda den teknikfrälsta. Hundar sniffar reda på barkborrar och MSB visar hur vi förebygger skogsbränder. Landslaget i timbersport har uppvisningar och det blir SM i skotarkörning samt SM i Champs of logging. Uppvisningar med hästkörning och en tillbaka blick i historien på gamla veteranskogsmaskiner.

Ett skyltfönster mot världen – Bioenergiseminarium 7 juni klockan 9.30-11:30.Detta bioenergi-seminarium har internationell utblick, med föreläsare från USA tillsammans med flera andra experter i paneldiskussion. https://www.mynewsdesk.com/se/elmia/pressreleases/press-invitation-swedens-role-in-growing-global-wood-based-bioenergy-2874642

SkogsElmia räknar med att tusentals skogsintresserade samlas i skogarna söder om Jönköping, nära Bratteborgs gård. Senast SkogsElmia gick av stapel kom närmare 25 000 besökare. Missa därför inte årets skogsfest – välkomna!

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer