Ett terrängfordon från Yamaha

– Vad du än gör, vart du än åker

Arbete, fritid, sport. Och mycket mer.

Pressrelease

Yamaha strävar mer än någon annan tillverkare efter att erbjuda varje kund det bredaste urvalet av fyrhjulingar av hög kvalitet som är konstruerade för att utmärka sig i alla situationer. Från de robusta och kraftfulla Kodiak- och Grizzly-modellerna till YFZ-sportfyrhjulingarna med höga prestanda och ungdomsmodellen YFM gör Yamaha det möjligt för alla att hitta rätt fordon som passar deras livsstil.

Till 2020 får Yamaha Kodiak 450-modellerna flera viktiga uppgraderingar som förbättrar funktionen, samtidigt som ett antal andra arbets-, fritids- och sportfyrhjulingar erbjuds i nya färger och grafik.

Utility-serien

Kodiak 450 EPS SE DL

 

Kodiak 450 EPS och Kodiak 450 EPS SE: extra bekvämlighet och lyx
Till 2020 blir Kodiak 450 EPS och Kodiak 450 EPS SE-modellerna även tillgängliga med ett nytt On Command-drivsystem med höga prestanda som liknar den design som används på de mest avancerade Kodiak 700 EPS och Grizzly 700-modellerna.

Det här branschledande systemet har en differentialspärrfunktion för ökad dragkraft i extrem terräng och konstruktionen gör att Kodiak-användare snabbt och enkelt kan växla mellan tvåhjulsdrift, fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift med differentialspärr med en knapptryckning. Det säkerställer att föraren av Kodiak 450 EPS och Kodiak 450 EPS SE kan välja det köralternativ som bäst passar rådande terräng och underlag. Statusen för On Command-drivsystemet visas på den styrmonterade LCD-instrumentpanelen, vilket hjälper föraren att hålla sig informerad.

Förutom det nya On Command-systemet är 2020 Kodiak 450 EPS och Kodiak 450 EPS SE-modellerna utrustade med en fabriksmonterad WARN VRx25-vinsch som ger 25 % högre kapacitet. Den här vinschen med högre specifikation kan dra mer än 1 134 kg och är utrustad med en mekanisk broms och 15 m stålvajer, vilket förbättrar funktionen och får jobbet gjort.

Till 2020 kommer Kodiak 450 EPS att finnas tillgänglig i den nya färgen Olive Green. Kodiak 450 EPS SE har en kaross i den snygga färgen Matt Silver med matchande grafik och polerade aluminiumfälgar.

Översikt över Kodiak 450 EPS/Kodiak 450 EPS SE

 • Mångsidig och praktisk medelstor fyrhjuling
 • Elektrisk servostyrning för bekvämlighet hela dagen
 • Delux-lackerad kaross och polerade aluminiumfälgar (endast SE-modellen)
 • Nytt On Command-drivsystem med höga prestanda och tryckknapp för tvåhjulsdrift/fyrhjulsdrift/differentialspärr
 • Ny fabriksmonterad WARN VRx25-vinsch med kapacitet på över 1 134 kg
 • Nytt färgalternativ, Olive Green (endast EPS-modellen)
 • Bekväm att använda hela dagen, extrafunktioner, lättanvänd
 • Konstruerad för arbete och fritid
 • Prisvärd premiumkvalitet från Yamaha
 • Fyrtaktsmotor på 421 cc med högt vridmoment
 • Ekonomisk och tillförlitligt elektroniskt bränsleinsprutningssystem
 • Kompakt kaross med rymligt körutrymme
 • Fjädring med lång slaglängd med gastrycksatta stötdämpare
 • Automatväxellåda Ultramatic
 • 120 kg lastkapacitet, 600 kg dragkapacitet

Se alla funktioner på www.yamaha-motor.eu

 

2020 Kodiak 450:Robust, mångsidig och praktisk

Kodiak är känt som det ledande namnet i kategorin arbetsfyrhjulingar och till 2020 får den robusta, mångsidiga och praktiska Kodiak 450 en högre standardspecifikation som gör den till en ännu effektivare arbetshäst.
Den nya fabriksmonterade WARN VRx25-vinschen kan dra över 1 134 kg och är 25 % kraftfullare, vilket gör att den här populära arbetsfyrhjulingen kan ta sig an de tuffaste jobben i alla miljöer. Vinschenheten med högre specifikation har även en lastbärande mekanisk broms som ger bättre kontroll när du drar tunga laster. Dessutom gör 15 m stålvajer att den nya vinschen är utrustad för att klara en mängd olika uppgifter i skogen, på fältet eller på gården.

En viktig egenskap hos Kodiak 450 är den kompakta konstruktionen med rymligt körutrymme som gör att den är bekväm att använda hela dagen, vilket gör den till en perfekt medelstor fyrhjuling för arbete och fritid. Fyrtakts EFI-motorn på 421 cc med högt vridmoment drivs via automatväxellådan Ultramatic för en smidig och enkel körning. Dessutom gör Yamahas branschledande On Command-drivsystem att användaren kan växla smidigt mellan två- och fyrhjulsdrift när det behövs, med en knapptryckning.

Med en lastkapacitet på 120 kg och en dragkapacitet på 600 kg, tillsammans med en ökad vinschkapacitet på över 1 134 kg, är Kodiak 450 en riktig allroundmaskin som klarar nästan vilket jobb som helst. Samtidigt är den här tuffa och pålitliga fyrhjulingen det perfekta fritidsfordonet när arbetet är klart.
Till 2020 kommer Kodiak 450 att finnas tillgänglig i den nya färgen Olive Green.

Översikt över Kodiak 450

 • Mångsidig och praktisk medelstor fyrhjuling
 • Ny fabriksmonterad WARN VRx25-vinsch med kapacitet på över 1 134 kg
 • Nytt färgalternativ, Olive Green
 • Bekväm att använda hela dagen, extrafunktioner, lättanvänd
 • Konstruerad för arbete och fritid
 • Prisvärd premiumkvalitet från Yamaha
 • Fyrtaktsmotor på 421 cc med högt vridmoment
 • Ekonomisk och tillförlitligt elektroniskt bränsleinsprutningssystem
 • Kompakt kaross med rymligt körutrymme
 • Fjädring med lång slaglängd med gastrycksatta stötdämpare
 • On Command-drivsystem med tryckknapp för två- eller fyrhjulsdrift
 • Automatväxellåda Ultramatic
 • 120 kg lastkapacitet, 600 kg dragkapacitet

Se alla funktioner på www.yamaha-motor.eu

Tillgänglig från oktober 2019

 

Nya färger och grafik för Kodiak 700-modellerna

Kodiak 700 EPS SE

För att förstärka seriens karaktäristiska design kommer Kodiak 700, Kodiak 700 EPS och Kodiak 700 EPS Alu att finnas i det nya färgalternativet Olive Green, medan Special Edition Kodiak 700 EPS SE kommer att finnas i en exklusiv Satin Black med ny grafik.

Grizzly EPS 700 (kommer som Olive Green)


Nya färger för fyrhjulingarna i fritids- och sportmodell
Det finns inget som kommer i närheten av Grizzly 700:s rykte som världens tuffaste fyrhjuling, och 2020 kommer den här kaxigt utformade allroundmaskinen att finnas i det nya färgalternativet Olive Green och Bronze på Se-modellen samt Camo på EPS Alu-modellen.

 

Original Yamahatillbehör
Ingen förstår en fyrhjuling från Yamaha bättre än Yamaha, så när det gäller att välja en del eller ett tillbehör är det klokt att använda en originalkomponent från Yamaha.

Yamaha utformar och tillverkar det bredaste utbudet av tillbehör för arbets-, fritids- och sportmodellerna, och var och en av dessa produkter har utvecklats för att erbjuda högsta kvalitet och prestanda tillsammans med perfekt passform.

Med ett omfattande utbud av komponenter som är utformade för att förbättra allt från prestanda och funktion till skydd och bekvämlighet gör originaltillbehör från Yamaha det möjligt för varje Yamahaägare att göra sin fyrhjuling till sin egen.
Tillbehörskatalogen

 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer