Polaris utvecklar ny ATV-modell tillsammans med renskötsel

Den amerikanska fabriken arbetar nära med renskötseln i Finnmark

PRESSEMELDING 18.10.2019
Foto: Atv & ScooterNorge

Den stora amerikanska koncernen Polaris tar renodling på allvar. Det som håller för renskötseln håller för alla andra i världen.
Ett par Polaris-ingenjörer från Polen och USA är i Finnmark idag. En helt ny 6-hjuling testas nu och har redan varit i drift i två år av utövare i branschen.

Tuffast i världen
– Ingen annan användargrupp i världen ställer så extrema krav på prestanda, komfort och hållbarhet. Vi kommer att skapa en produkt som möter dessa utmaningar. Det är därför vi nu tar våra ingenjörer hit för att förstå vad som krävs och lyssna på input. Det är också viktigt att de får nära kontakt med vad som krävs av fordon i norr. Användningen här är så intensiv att du måste uppleva den och träffa användaren direkt, säger Truls Tvete, chef för Polaris Scandinavia. Han är en del av laget som finns i Finnmark nu. Den nya 6-hjulingen är en helt ny modell – baserad på input från renskötsel.

Foto: Atv & ScooterNorge

USA-Kautokeino
Mathis Oliver Penta, Polaris-återförsäljare i Kautokeino är en nyckelman i utvecklingen av den nya 6-hjulingen. Han har varit involverad i att bygga testmodeller för tester i renskötsel.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer