Halvarssons och Lindstrands övergår till Duell Bike-Center Groups ägo 

Duell Bike-Center group har köpt de svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands. I samband med affären övergår produktutvecklingen av varumärkena Halvarssons och Lindstrands samt försäljningspersonalen och produktlagren från Jofama Ab till DBC Group. 

De svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands, som tillverkar MC- och skoterkläder av hög kvalitet, övergår till DBC den 1 december 2019. I affären mellan DBC Group och Jofama AB övergår förutom varumärkena även produktutvecklingen, försäljningspersonalen och det befintliga produktlagret till DBC Groups ägo.

Varumärkena Halvarssons och Lindstrands har tillverkat olika slags MC-utrustning, som jackor, byxor, underställ, skor, ryggsäckar och handskar i 70 år. Produktfilosofin bakom båda märkena bygger på hantverksskicklighet av hög kvalitet. Kunder är bl.a. polisen i Sverige, Storbritannien och Tjeckien, som har använt utrustning från Halvarssons i flera år. Varumärkenas kläder är CE certifierade och uppfyller därmed de högsta EU-kraven på säkerhet hos MC-kläder.

Halvarssons designar och tillverkar klassiska, extremt hållbara och säkra MC-kläder för det skandinaviska klimatet. De senaste åren har Halvarssons utökat sitt sortiment till att även omfatta trendiga skoterkläder och skoterutrustning.

Lindstrands började tillverka MC-skor på 1950-talet och tillverkar i dag MC-kläder för alla som vill skilja sig från mängden och uppleva äventyr i livet. Lindstrands breda produktsortiment och moderna produktegenskaper har gjort dem till en favorit speciellt bland enduroförare.

Mångårig hantverksskicklighet kombinerat med avancerad teknik har gjort att varumärkena Halvarssons och Lindstrands i dag används av polisen i flera länder och även av många andra yrkesanvändare som vill ha bekväma, säkra och hållbara MC-kläder för dagligt bruk.

SDBC Motor AB:s VD Jarkko Ämmälä kommenterar: ”Vi är glada över att välkomna de legendariska svenska produktmärkena, kända för sin höga kvalitet, till vår familj. Duell kommer i fortsättningen att ha en något annorlunda position än tidigare, då vi även kommer att tillverka MC- och skoterkläder under våra varumärken Halvarssons och Lindstrands. Vi kommer att fortsätta på den väg som Jofama stakat ut och öka tillväxten och exponeringen av dessa märken i framtiden.

Importföretaget Duell Bike-Center Group grundades 1983 i Korsholm, Finland och säljer importerade produkter i Finland, Sverige, Norge, England, Estland, Lettland och Litauen via ett omfattande nätverk av återförsäljare. DBC:s sortiment av importerade produkter innefattar utrustning, tillbehör och reservdelar för MC, skoter, moped och fyrhjuling samt båttillbehör. DBC är marknadsledande inom powersports-produkter i Finland, Skandinavien och Baltikum och representerar kläder från bl.a. Oakley, Airoh, Alpinestars, HJC och Schuberth samt tekniska produkter från bl.a. Pirelli, Metzeler, Dunlop, Fox och Brembo. Koncernen har totalt 90 anställda i Finland, Sverige, Norge och Estland. Omsättningen för 2019 förväntas växa till 55 miljoner euro. DBC har logistikcentraler i Korsholm i Finland och i Tranås i Sverige.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer