Snö och terrängfordonsbranschen fortsätter att växa

Pressmeddelande från Svenska Snö och terrängfordonsbranschen

VD Niklas Kristoffersson

Nyregistreringsstatistiken för snöskotrar och terränghjulingar visar fortsatt fina siffror för hela branschen i en tid där våra två branscher skiftar sina högsäsonger och där vi går från terräng till snö i säljsiffrorna. Dock ökar båda fordonskategorierna sin försäljning jämfört med samma månad förra året.

  • Snöskotersäsongen precis har startat ligger vi just nu 30% över motsvarande period förra året. Det är ju inte förrän i januari vi kanske vågar oss på att göra säsongsprognoser men med tanke på att vi slog rekord både 17-18 och 18-19 så är vi väldigt förväntansfulla inför resten av säsongen, säger Niklas Kristoffersson VD för Snö och terrängfordonsbranschen och fortsätter;
  • Tittar vi närmare på terrängfordonen så är siffrorna även här mycket trevliga att studera. Sett till alla fordonstyper har vi nu med två månader kvar på året en förbättring på 21% vilket är fantastiskt. Det är framförallt Traktor B som drar upp siffrorna rejält.

Statistiken är sammanställd av SCB och kommer från Transportstyrelsens register för nyregistreringar av snö och terrängfordon. Statistiken kommer varje månad och ger en bra blick över hur det går får Snö och terrängfordonsbranschen i Sverige.

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer