HONDA TALON 1000R & TALON 1000X

Äntligen!

Det har under en längre tid florerat bilder på något som skulle kunna vara en sportig Honda SxS. Men man kan aldrig vara helt säker för än den officiella lanseringen sker. Nu är det alltså klart att även Honda ger sig in i den hårda kampen om SxS-förarnas gunst. Vi tar och går igenom vad det är för typ av maskin man har lanserat!

R & X
De handlar om två sportiga SxS, precis vad vi väntat på. Enligt Honda är det de bäst byggda, bäst konstruerade fordonen i sin klass. Maskiner som tar körkomfort, balanserad prestanda och byggkvalitet till nästa nivå. Fulla av teknisk innovationer och fulla med Honda-DNA. De nya Honda Talon 1000R och Talon 1000X, kanske två av de mest efterlängtade UTV:erna i världen.
De har en 999cc vätskekyld UNICAM® Paralell-Twin som kraftkälla. Växellådan är en 6-växlad automat med dual-clutch (DCT) med hög- och lågväxel för olika typer av terräng. Drivlinan har alltså inga remmar eller variatorer, allt för att minska effektförlusten. Lådan kan växlas både automatiskt och manuellt med paddlar bakom ratten. Den har även ett sportläge där den växlar vid högre varvtal. I fjädringsväg hittar vi fram dubbla A-armar och bak 4+ link trailing arm (R) 3 Link på X, båda med ordentlig fjädringsväg. Dämparna kommer från FOX och är av den lättjusterade QS3 med tre förvalda lägen på kompressionen.
Maskinerna är självklart utrustade med elektrisk servostyrning. När det gäller komfort kan man justera både ratten och sätena. Som passagerare har man ett stabilt samt justerbart handtag att hålla fast sig vid. Kupén är utrustad med bekvämligheter som mugghållare och förvaringsutrymmen. Stolarna ser sportiga ut men ska vara både breda samt höga med gott om stoppning.

 

Talon 1000X

 

Skillnaderna mellan modellerna är att R för det första mäter 68.4” i bredd medan X är 64” och R har en annan hjulupphängning bak samt en större svängradie. R-modellen är mer byggd för hög fart och stora gupp än vad X-modellen är.
Nu återstår bara att se om denna modell blir aktuell för Sverige!

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen antar vi att du är nöjd med det. Acceptera Läs mer